ITD Band sa pjesmom Zagreb je Samobor TV Hot Spot tjedna od 05. do 12. prosinca 2020. godine.

 

“Ne diraj ono što nisi gradio, ne čupaj ono što nisi sadio, a sve što stvoriš zvat ću po tebi i to ti nikada uzeo ne bi.”, kaže nova pjesma ITD banda.

ITD Band je unatoč svemu ovih dana predstavio novu pjesmu i video spot “Zagreb”. Njome se ujedno završava njihova glazbena trilogija započeta hitovima “Plesač na žici” i “Proljeće”.


Zaštitni znak ITD-a Miroslav Rus i prvi pjevač Brane Bekić i dalje su vjerni prepoznatljivom zvuku, žestoki, rockerski i angažirani u tekstovima. Ili kako bi ovom prigodom rekao Miroslav Rus, dobri stari, dobri novi ITD band.

“Zagreb je bio i ostao moja najveća ljubav, moj rodni grad, moja inspiracija. Razumjet će me svi, koji mogu i znaju voljeti mjesta svoga odrastanja. Voljeti svoj grad ne znači ne voljeti druga mjesta, kao što ni tražiti minimalno poštivanje svoga grada, ne znači imati išta protiv drugih. I upravo u tome, je bit ove pjesme. Nerviraju me oni koji to ne čine, a još više oni koje vrijeđa kada im se to kaže.”, ističe.

“Dakle, poštivaj Zagreb kao i onaj grad iz kojega jesi i ništa više, a ja ću to svakako učiniti i za mjesto tvoga rođenja. Sve dalje je povijest, a iz nje sam eto vratio ITD band s predzadnjim singlom prije petog albuma. Tko voli nek’ izvoli!”, poručio je ovom prigodom Rus.

Kao i pjesma video spot iza kojeg stoji ekipa Hit Produkcije svojevrsna je razglednica Zagreba, koja ostaje kao zapis jednog vremena.