Hit tjedna: Nika Turković – U mraku

Nika Turković sa pjesmom U mraku, je Hit tjedna Samobor TV-a od 21. do 28. rujna 2019.

“Ovo je moj prvi singl nakon 15 godina na hrvatskoj glazbenoj sceni i zato sam čekala da stvarno bude poseban (bar meni). I pjesma i spot su oličenje moje unutarnje kreative, emocija i estetskog izričaja, koje sam uspjela oživiti uz pomoć ‘dream teama’ koji je radio na projektu”, otkrila je Nika Turković, 24-godišnja glazbenica koja čini pravo osvježenje na hrvatskoj sceni.

Iz “mraka”, u kojem se skrivala punih 15 godina otkako je pobijedila na izboru za dječju pjesmu Eurovizije te predstavljala Hrvatsku i osvojila treće mjesto, odlučila je sa singlom izaći zagrebačka glazbenica. A novom pjesmom “U mraku” okreće i novu stranicu u svojoj karijeri. Život u Londonu i pohađanje Instituta za modernu glazbu (ICMP), gdje je godinama pisala svoje tekstove na engleskom jeziku, u njoj su budili radoznalost kako bi njezina glazba zvučala na hrvatskom i kada bi bilo najbolje vrijeme za povratak na scenu. Tako prije nepunih godinu dana nastaje “U mraku” – zvuk i produkcija koji ne podsjećaju na ništa već viđeno u hrvatskoj glazbi i lirika koja vodi u jedan potpuno drugačiji svemir.

“Pjesmu sam napisala na klaviru i tada je imala sasvim drugačiji sound. No onda sam ju dala u ruke Ivanu Pešutu koji je od nje napravio kompletnu magiju i pretočio svaku moju emociju u neki zvuk. Tada sam znala da imamo nešto posebno”, otkrila je Turković.

Za singl je snimljen i spot koji potpisuje produkcija Sestrice, već dobro znani dvojac koji čine redatelj Luka Sepčić i producentica Ana Badurina.

“Kako bi projekt u mojoj glavi bio savršen, znala sam da trebam okupiti ‘dream team’. On je naravno uključivao Sestrice, jer su Ana i Luka, bez puno riječi, znali točno što ja želim. Doduše, oni su i jedini na domaćoj sceni kojima bih povjerila tako važnu stvar kao što je snimanje mog prvog spota za moj prvi singl. Filip Tot je kao dio tima ovdje odradio savršen posao, dok je Maida Srabović posložila sve moje snove u cjelinu. Viktorija Knezić je napravila set iz filma, dok je Luka Kuzmanić donio potpuno novu dimenziju cijelom vizualu i mislim da će vam biti jasno zašto smo odabrali baš njega! Ne smijem zaboraviti ni ostatak tima bez kojeg priča ne bi bila potpuna, a to su Zara Hrvatin (MUA), Ivana Vukušić i dizajnerski dvojac Klisab (styling), Alen Božić (Salon Evelin), Senja Vild (foto) te Kiara Turković, Žana Krstičević i Ana Žurić, najbolji asistenti seta na svijetu”, otkrila je mlada pjevačica.

Talentirana Nika Turković i smjer kojim je krenula pravo su osvježenje na hrvatskoj glazbenoj sceni te pokazatelj da nove generacije polako, ali sigurno istražuju novi zvuk i donose suvremeni izričaj koji se u inozemstvu toliko cijeni.