Hit tjedna: Bruce Springsteen – Western Stars

Bruce Springsteen sa pjesmom Western Stars, izabrali smo za Hit tjedna Samobor TV-a od 31. kolovoza do 7. rujna 2019.

“Western Stars” je Springsteenov 19 studijski album, a ujedno i njegov prvi studijski album u pet godina. Glazbenik nam je ovoga puta pripremio malo drukčiji zvuk. Bio je inspiriran kalifornijskim pop zvukom šezdesetih i sedamdesetih godina.

Album je objavljen za Columbia Records/Menart, sniman je u Springsteenovom kućnom studiju u New Jerseyju, a dodatna snimanja su iz Kalifornije i New Yorka.

„Ova ploča je povratak mojim solo snimkama, karakternim pjesmama i filmskim orkestralnim aranžmanima.”, otkriva Springsteen.

Album uključuje 13 pjesama i obuhvaća širok raspon američkih tema, od autoputeva do napuštenih mjesta, izolacije, permanentnost doma i nade. Ron Aniello je zajedno sa Springsteenom producirao album, a uz to je svirao bas, klavijature i druge instrumente. Patti Scialfa je doprinjela vokalnoj izvedbi i potpisuje vokalne aranžmane na četiri pjesme.

Glazbeni aranžmani uključuju žičane i puhačke instrumente, pedal steel i doprinos više od 20 glazbenika, uključujući i Jona Briona, a pojavljuju se i glazbeni gosti: David Sancious, Charlie Giordano i Soozie Tyrell. Album je miksao Tom Elmhirst. Sve pjesme je napisao Bruce Springsteen. Prvi studijski album u pet godina oduševio je i obožavatelje i kritičare u Hrvatskoj, ali i diljem svijeta.