Hit tjedna: James Blunt – The Truth

James Blunt sa pjesmom The Truth je Samobor TV Hit tjedna, od 28. prosinca 2019. do 04. siječnja 2020. godine.

Šesti studijski album Jamesa Blunta “Once Upon A Mind” najavljen je singlom “Cold” i očaravajućim video spotom, a danas je upravo predstavljen novi video uradak za pjesmu “The Truth”. Snimljen u režiji Vaughana Arnella, video u svojoj predivnoj jednostavnosti predstavlja metaforu da svi putujemo u određenim smjerovima, ne uvijek sigurni u svoje odredište, a ponekad, čak i ako jesmo svjesni svog cilja, neki od nas nikad ne mogu stići tamo.

Uz upečatljivu akustičnu gitaru i Jamesov savršen vokal, “The Truth” je zasjala kao uzbudljiva i topla ljubavna pjesma. Na pitanje je li pjesma izravna ljubavna poruka supruzi, James je izjavio: “Pa, izbjegavao sam koristiti te riječi – ali, da, sretan sam što sam ovdje! Ovo je bilo dugo i usamljeno putovanje u potrazi za srodnom dušom i ne bih želio biti nigdje drugdje osim ovdje s njom”.

Nove pjesme slavni glazbenik će predstaviti na europskoj turneji koja ga dovodi i u naše susjedstvo – Padovu, Milano, Beč i Budimpeštu.

Bluntov debitantski album “Back To Bedlam” iz 2004. godine proglašen je jednim od 10 najprodavanijih albuma prvog desetljeća novog milenija, a s novim izdanjem James Blunt dodatno je učvrstio reputaciju sjajnog tekstopisca I skladatelja iskrenih, emotivnih pjesama s kojima se ljudi mogu poistovjetiti. Njegov najpoznatiji singl “You’re Beautiful” osvojio je svijet 2005. godine, a upravo zahvaljujući njemu britanski kantautor postao je jedan od najtraženijih izvođača.