Hit tjedna: Parni Valjak – Ljubavna

Parni Valjak sa pjesmom Ljubavna je Samobor TV Hit tjedna, od 09. do 16. svibnja 2020. godine.

Zahvaljujući modernoj tehnologiji i u trenucima izvanredne epidemiološke situacije u svijetu uzrokovane epidemijom koronavirusa, ljubav prema glazbi nikada nije postala upitna, kao niti dijeljenje te iste ljubavi s drugima.

I grupa Parni valjak iz izolacije je odaslala poruke ljubavi posebnom akustičnom verzijom pjesme Ljubavna koju su snimili članovi benda videopozivom, svatko iz svojeg doma. Ova akustična verzija Ljubavne podsjetila nas je na legendarni koncert bez struje u ZKM-u, ali i poručila kako su njihovi koncerti samo na kratko vrijeme odgođeni. U nadi što bržeg završetka globalne pandemijske krize očekujemo i što brži povratak Parnog valjka na pozornicu jer upravo je pozornica njihov život i na njoj su stvarali nezaboravne trenutke sa svojom publikom te širili ljubav prema glazbi i pjesmi.


Parni valjak za svoj aktualni studijski album Vrijeme, objavljen u prosincu 2018. godine na CD-u i 2019. godine na vinilu, nominiran je za tri nagrade Porin što je bila samo još jedna potvrda njihove dugogodišnje kvalitete. Kao što sam naziv albuma kaže – vrijeme je uvijek bilo na njihovoj strani i bez obzira što su u 45. godini neprekidnog djelovanja na pozornici ostavljaju identične emocije prema glazbi i samoj izvedbi kao i na početku karijere.