Hit tjedna: Rod Stewart – Please

Rod Stewart sa pjesmom Please je Hit tjedna Samobor TV-a od 12. do 19. listopada 2019. Odabrali smo je sa njegovog albuma Another Country objavljenog još 2015. godine.

“Another Country” je nasljednik albuma “Time” iz 2013. godine. Dakle, više od deset godina Rod Stewart nije se pojavio sa novim materijalom. Na albumu “Time” skoro sve pjesme je sam napisao, pa je i ovaj put samo nastavio dobro uhodanu praksu.
Možda će se netko čuditi, jer Rod Stewart je prvenstveno poznat kao pjevač, a malo ili nikako kao skladatelj ili tekstopisac.

No za one koji ne znaju, Rod Stewart je pod reflektore javnosti došao kao vokal u sastavu koji je vodio Jeff Beck. Njih dvojica su odmah nakon izdavanja albuma “Truth”, zasjenili duet Page i Plant iz suparničkog Led Zeppelina.

I kad su svi očekivali da će se nastaviti plodnu suradnju, Rod Stewart gotovo naprasno odlazi i pridružuje se Ron Wood-u u sastavu Faces.
A po napuštanju Faces-a, posvećuje se solo karijeri.

I što reći, izdaje četiri briljantna albuma, od kojih svaki za sebe predstavlja dragulj rocka odnosno R&B-a.

Nažalost, dolaskom Disco groznice, mijenja smjer i od tada se Rod Stewart kreće mid-stream vodama, bez ikakve zadrške i izleta u nekadašnje područje kojim je suvereno vladao.

Dakle, nakon pola stoljeća, teško je očekivati nešto novoga ili senzacionalnoga od Rod Stewarta, osim dobre muzike.