Hit tjedna: The Obala – Lipi dani

Grupa The Obala sa pjesmom Lipi dani je Samobor TV Hit tjedna, od 13. do 20. lipnja 2020. godine.

The Obala, svojevrsna bendovska nasljednica Daleke obale danas najbliža originalnoj postavi iz 2001., na veselje brojnih obožavatelja predstavlja novu pjesmu.

“Lipi dani” donose onaj prepoznatljivi zvuk dalmatinskog rocka koji nas vraća u stare, lijepe dane uz poruku da su pred nama neki novi dani okupani suncem i optimizmom.

“Konačno, nakon virusne patnje, malo normale i životnog veselja. Najbolje se osjećam svirajući i stvarajući, a pogotovo kad se okupi tako dobra ekipa kakva je bila na snimanju u Zagrebu”, otkriva Jadran Vušković, gitarist The Obale, a s njim se slaže i Zoran Ukić, ritam mašina popularnog dalmatinskog sastava: “Prije otprilike dva-tri miseca Hrepa mi je najprije poslao tekst pisme, a nakon dan-dva i demo verziju. Odmah mi je sila kako triba i od gušta sam počeo radit na njoj. Za vrime izolacije dodavali smo se idejama priko poruka, našli se zajedno dan prije snimanja na probi i odmah je zazvučala kako triba. Snimali smo je odlično raspoloženi i mislim da se to čuje i u pismi.”

Zorana Ukića, Jadrana Vuškovića i Borisa Hrepića – Hrepu krajem prošle godine povezala je promocija obljetničkih vinilnih reizdanja i luksuznog box seta Daleke obale gdje su zajedno uživo odsvirali set pjesama i kemija je ponovno proradila. Na krilima nove inspiracije ušli su u Sound Station Studio u Zagrebu i snimili singl “Lipi dani” gdje im se na 12-žičanoj Martin gitari pridružio Silvije Varga, direktor Dancing Beara, klavijature je odsvirao Gojko Tomljanović, Antonija Vrgoč Rola zasvirala je def i zapjevala prateće vokale, a do studija je svratio i Darko Bakić iz grupe Buđenje te se veselom društvu pridružio na pratećim vokalima dok je pjesmu producirao Leo Anđelković.

Prateći video spot koji je zabilježio sjajnu atmosferu koja je vladala u studiju, na video je snimio, režirao i montirao Danilo Caković iz Vid Filma.