Hot Spot tjedna: Elemental – Hajde ljubav dođi

Elemental sa pjesmom Hajde ljubav dođi su Hot Spot tjedna Samobor TV-a, od 22. do 29. travnja 2023. godine

Elemental je objavio glazbeni spot za pjesmu „Hajde ljubav dođi“ kao uvod za veliki open-air koncert na Šalati 3. lipnja! Nedavno objavljeni dvostruki digitalni singl „Hajde ljubav dođi – Usta na usta“ dobiva i svoje vizualno izdanje! Za njega je zaslužan sve traženiji redatelj Dinko Čvorić – Doringo kojemu je ovo prva suradnja s bendom Elemental.

“Razigranost i dugovječnost, dva pojma koja vežem uz grupu Elemental čiji sam štovatelj od ranih dana njihovog djelovanja. Veliko je zadovoljstvo raditi s ljudima čija je kreativnost nepresušna i koji su van standardnih okvira pa se to na samom setu snimanja pretoči u zajedničko putovanje audio-vizualnim svijetom”, podijelio je redatelj svoje iskustvo. Njegova se estetika sjajno spojila s novim eksperimentalnim zvukom benda.

Osim što su je pretočili u novi singl, svoju neopterećenost stilskim odrednicama utkali su i u novi spot. „Hajde ljubav dođi“ dolazi kao slavlje života i ljubavi, energije koja pokreće svijet, a definitivno i kao predokus onoga što bend priprema za dosad najveći samostalni koncert na Šalati 3. lipnja.

Godina u kojoj bend obilježava 25 godina djelovanja na glazbenoj sceni obilježava se na svakom koraku potezima vrijednim slavljenja. Osim apsolutne vedrine i zaigranosti koje su niti vodilje ovog spota, za osvježavajući styling zaslužna je Marija Cvitanović, za make up Ivana Šimunić, dok je Doringov drugi čovjek iza kamere bio Igor Bogdanović.

Singlovi „Hajde ljubav dođi“ i „Usta na usta“ najava su materijala na kojem bend intenzivno radi posljednjih mjeseci. „Vidjet ćemo koje pjesme će proći filter benda i dospjeti do studijskog snimanja jer je većina još u fazi rasviravanja na probama. Trebalo bi hladne glave poslušati te nove materijale i možda s nekim vremenskim odmakom“, objašnjava Shot. U svakom slučaju, slavljenički koncert na Šalati bit će sjajna prilike za čuti nove pjesme uživo, ali i podsjetiti se zašto je pozornica najprirodnije mjesto ove skupine kreativaca.

Ulaznice za Šalatu su u prodaji po cijeni od 16 eura. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, te sva prodajna mjesta Eventima kao i www.eventim.hr.