Hot Spot tjedna: Ivana Kindl – Divovi ljubavi

Ivana Kindl sa pjesmom Divovi ljubavi je Samobor TV Hot Spot tjedna, od 26. rujna do 03. listopada 2020. godine.

Ivana Kindl, jedna od naših najboljih vokalistica, novim disco funk singlom poziva na ples sve zaljubljene, čije će srce pod okriljem ljetne noći probuditi ‘divove ljubavi’.

Upravo je to naslov Ivanine nove pjesme, koju su inspirale božice ljubavi iz raznih mitologija. Novi singl popraćen je izvrsnim videospotom, ispunjenim art-animacijama za koje je zaslužan Porinom nagrađeni umjetnik Dalibor Barić:

„Ova pjesma nastala je prvenstveno kao poziv na ples, jer ples kao i pjevanje oslobađa tijelo i um od stresa i stvara osjećaj ugode. Već s prvim taktom nožice cupkaju, a kako se pjesma razvija tako i adrenalin raste te pokreće dobru energiju. Tematika pjesme govori o dozivanju divova ljubavi, inspirirale su me božice ljubavi iz raznih mitologija koje spominjem u refrenima, a to su Venera, Freya i Inanna“– otkriva Ivana Kindl.

Kreativan prateći videospot djelo je nedavno Porinom nagrađenog redatelja Dalibora Barića, koji je svojim originalnim pop-art animacijama dočarao atmosferu pjesme. Kako i sam otkriva, priču je posudio u liku strip-junakinje iz djetinjstva, a inspiraciju u klasičnim glazbenim filmovima.

„Slušajući Ivanin glas i pjesmu, počeo sam razmišljati o tim uzvišenim sferama u koje nas samo glazba može ponijeti. Za spot sam posudio lik strip junakinje, koju sam u djetinjstvu volio čitati, super-pop zvijezde koja pretvara zvuk u svjetlo. Isto to radi i Ivana svojim iznimnim, emotivnim glasom“, otkriva Dalibor Barić i nastavlja priču o inspiraciji videospota: „Inspiriran klasičnim glazbenim filmovima poput „Xanadu“ s Olivijom Newton-John, „Flashdance“ te „Zvijezda je rođena“, htio sam napraviti spot viđen iz perspektive nevine imaginacije dječje igre, papirnatu verziju priče o djevojci koja se pretvara u super pop zvijezdu sa spektakularnim nastupima uz svjetlucave lasere i disco svjetla. Ona priča priču o nebeskim intervencijama božica ljubavi i čudesnim transformacijama“.

Nova pjesma „Divovi ljubavi“ ispunjena je brzim ritmom, dominantnom bas linijom koja joj daje funk notu te pitkom melodijom. Ovime Ivana Kindl predstavlja još jedno svoje autorsko djelo, koje je nastalo uz pomoć njenog stalnog suradnika – producenta i aranžera Alena Križaja, s kojim supotpisuje glazbu. Za miks i mastering bio je zadužen Filip Vidović iz Matterhorn Music studija.

Ova pjesma predstavlja nastavak Ivaninog kreativnog autorskog poleta, započetog sa singlom „Sve istine i laži“, nakon čega je uslijedio niz uspješnih autorskih singlova „Ima nade“, „Budi mi blizu“, „Imamo razlog“ te posljednji „Ostavljaš me samu“. Sve pjesme popraćene su zamijećenim radijskim emitiranjem te su dosegnule visoke pozicije na domaćoj HR Top 40 listi domaćeg radijskog airplaya. Na krilima novopredstavljenog singla, Ivana Kindl potvrđuje kako marljivo radi na pripremi svog petog po redu studijskog albuma.

Foto: Marko Horvat