Samobor TV televizija

Zabavno informativna televizija pod imenom Samobor TV svoje probno emitiranje započela je 19. travnja 2018. godine. Kompletan tehnički dio realizirao je tim stručnjaka iz tvrtke Euro komunikacije.

Samobor TV od samoga početka, svoj program emitira 24 sata dnevno sve dane u tjednu. Tehnički je postavljen kao Full HD  televizijski program, sa razrezom u omjeru 16:9 i standardu 1080p25.

Samobor TV zauzima 11. mjesto, po ukupnoj gledanosti u 2021. godini na 4tel IPTV platformi. U konkurenciji glazbenih televizija, Samobor TV je prvi po ukupnoj godišnjoj gledanosti u 2021. godini.

Misija

Proizvodnja zabavnih i informativnih sadržaja lokalnog karaktera uz korištenje novih tehnoloških rješenja. Stvaranje Samobor TV-a, kao gledateljima prihvatljivog i ekonomski održivog televizijskog programa, sa lokalnim sadržajem ugrađenim u program gledljiv u bilo kojem dijelu Hrvatske i susjednih zemalja. Visoka posvećenost u prezentaciji sadržaja, kvalitetno odrađivanje pripreme, postavljanja i integracije multimedijalnih tehnologija u svrhu što kvalitetnijeg televizijskog proizvoda. Održavanje visokih tehnoloških razina u svim segmentima pripreme, realizacije i dostupnosti multimedijalnih televizijskih sadržaja.

Vizija

Sinergija sadržaja, sa servisnim,terminskim i blog sadržajima kroz web stranicu televizije samobor.tv i javno zanimljivim informacijama kroz ostale distribucijske kanale. Informacijama koje će biti istovremeno prezentirane za Samobor TV, internet video kanale i gospodarstveno turistički internet portal samobor.net . Sinergija lokalnog sadržaja koji ne smije biti geografski ograničen, na  kvalitetno ustrojenoj i široko orjentiranoj digitalnoj platformi.