Samobor TV emitira svoj program u HD standardu

Od 29. ožujka 2019. godine Samobor TV svoj program emitira u HD standardu. Osim osnovnog HD 1080p standarda,  program se paralelno emitira i u 720p kvaliteti za korisnike koji nemaju tehničkih mogućnosti ili dostupne protočnosti za punu HD rezoluciju.

Nakon inteznivnog perioda testiranja i podešavanja tehnička i integracijska ekipa tvrtke Euro komunikacije je pokrenula novi TV Playout sustav. Na dva redundantna Supermicro poslužitelja postavljen je Advanced Playbox HD Pro Playout sustav. Dodatna tri HP Proliant poslužitelja u sustavu služe za zakonsko snimanje programa, za distribuciju i pripremu prijenosa uživo, te za Playbox Ingest i pohranu Online arhive.

Osnovni poslužitelji su opremljeni moćnim Playbox TitleBox Branding aplikacijama, za sve potrebne grafičke zahtjeve televizijskog programa. Tako su na jednom mjestu riješeni svi potpisi, grafike, titlovi i logotipi u realnom vremenu. Planiranje programa smo izveli sa Playbox ListBox aplikacijama na radnim stanicama. Playbox AirBox Playout sustav se pokazao kao idealno rješenje svih projektiranih potreba Samobor TV-a.

Osim neprikosnovene kvalitete slike i tona, koji je moguće emitirati u svim naprednim opcijama od višekanalnog sustava do Dolby obrade i pripreme, Playbox Playout automatizira veći dio televizijskog emitiranja, na vrlo lagan način. Od danas Samobor TV sa svojim integriranim TV Playout sustavom na 5 poslužitelja i pripremom na grupi radnih stanica, dobiva izuzetno raskošnu tehničku podlogu za kvalitetno emitiranje programa.

0 komentara

Ostavite svoj komentar

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno možete dati svoj doprinos!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)