Samobor TV započeo migraciju na HD

Danas je završena projektna faza migracije Samobor TV televizijskog programa na sustav visoke rezolucije. Iako je projektirani sustav postavljen na 4K standardu, prva faza će migrirati produkcijske, postprodukcijske i poslužiteljske resurse na 1080p standard. Program Samobor TV-a emitirati će se u rezoluciji od 1920 x 1080 točkica i 16:9 formatu.

Priprema Video baze je završena, pri čemu su svi HD materijali obrađeni u 1080p 50 standardu, a svi SD materijali u 720p 25 standardu. Osim video obrade završili smo i obradu svih metadata podataka prema tehničkim direktivama EBU.

Odmah po završetku projektnog dijela započeta je priprema poslužitelja, te radnih stanica za pripremu i playout tv programa. Odabrali smo Supermicro poslužitelje i HP radne stanice sa Nvidia GPU adapterima, te BlackMagic Design Playout i Ingest adapterima. Sve to bi trebala biti pouzdana podloga za Advanced Playbox HD Pro aplikacijski paket. Program će se emitirati sa Playbox AirBox modulom u sprezi sa Playbox TitleBox modulom, koji je zadužen za prikazivanje grafika i potpisa u realnom vremenu. Za pripremu i planiranje programa koristiti će se Playbox ListBox, a za pripremu grafika i potpisa TitleBox Preparation. Playbox aplikacijski paket za emitiranje programa instaliran je na redundantan par Supermicro poslužitelja, koji bi trebali osigurati dugotrajan pouzdan i bezprekidan rad.

0 komentara

Ostavite svoj komentar

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno možete dati svoj doprinos!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)