Samobor Jazz Festival je spoj manjih domaćih ili stranih Jazz sastava, koji u svojim nastupima ugošćuju poznata imena, naše i strane Jazz scene. Festival u pravilu ima nekoliko večeri klupskog programa, te nastupe većih sastava i Big Bandova. Održava se na Trgu kralja Tomislava, Centru za mlade “Bunker” i u velikoj dvorani Hrvatskoga doma u Samoboru. Zadnji dan festivala je rezerviran za nastup Gradske glazbe Samobor i njihovih gostiju. Samobor Jazz Festival se održava neprekidno od 2005. godine.

Autor projekta i idejni začetnik je član Upravnog odbora Gradske glazbe Samobor, tajnik Dubravko Mihalinec. Organizator Samobor Jazz Festivala je Gradska glazba Samobor, najstarija glazba u Hrvatskoj. Samobor Jazz Festival po svojoj strukturi i trajanju, jedinstven je u Hrvatskoj, te je zbog toga postao prepoznatljiv sadržaj kulturno glazbene ponude grada Samobora.

U glazbenom serijalu Samobor TV-a gledati ćete snimke najzapaženijih nastupa sa Samobor Jazz Festivala. Snimke su nastale u produkciji Kaleidoskop Studija iz Samobora, a direktor fotografije je Nenad Vrhovčak. Urednik serijala je Dubravko Mihalinec.

Glazbeni serijal je u pripremi…