Tuesday Jazz Club

Tuesday Jazz Club je glazbeni serijal posvećen Jazz glazbi. Uz spotove standardnih Jazz skladbi, moći ćete pogledati izuzetno vrijednu video arhivu snimki sa Samobor Jazz Festivala. Snimke su nastale u produkciji Kaleidoskop Studija iz Samobora, a direktor fotografije je Nenad Vrhovčak.

Samobor Jazz Festival je spoj manjih domaćih ili stranih Jazz sastava, koji u svojim nastupima ugošćuju poznata imena, naše i strane Jazz scene. Festival u pravilu ima nekoliko večeri klupskog programa, te nastupe većih sastava i Big Bandova. Održava se na Trgu kralja Tomislava, Centru za mlade “Bunker” i u velikoj dvorani Hrvatskoga doma u Samoboru. Zadnji dan festivala je rezerviran za nastup Gradske glazbe Samobor i njihovih gostiju. Samobor Jazz Festival se održava neprekidno od 2005. godine.

Autor projekta i idejni začetnik je član Upravnog odbora Gradske glazbe Samobor, tajnik Dubravko Mihalinec. Organizator Samobor Jazz Festivala je Gradska glazba Samobor, najstarija glazba u Hrvatskoj. Samobor Jazz Festival po svojoj strukturi i trajanju, jedinstven je u Hrvatskoj, te je zbog toga postao prepoznatljiv sadržaj kulturno glazbene ponude grada Samobora.

Event Timeslots (1)

Utorak
-